Ock

Erasmus+ "STEPS Towards Ecological Planet" projemizin bir etkinliğini daha tamamladık. Çevre Okuryazarlığı Programı Eğitici Eğitimi, Finladiya, İspanya ve Hırvatistan'dan gelen öğretmenlerle okulumuzun proje yürütücüsü öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Avrupa Yetişkin Eğitimi Ağı üyesi olan Yuva Derneği'nin eğitmenleri eşliğinde gerçekleşen eğitimde öğretmenlerimiz Sürdürülebilirlik ve Çevre Okuryazarlığı ile İklim Okuryazarlığı konularında bilgi ve deneyim geliştirdiler. İspanya'da gerçekleşecek öğrenci değişimi çalışmasına hazırlıklar tamalandı.

Ock

Geçtiğimiz yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz "Ortaokul Öğrencileri Arası Matematik Yarışması" nın ikincisini 15 Ocak 2023 Pazar günü gerçekleştirdik.

Matematik ve Zekâ Oyunları Kulübü organizasyonu ile gerçekleştirilen yarışmada öğrencilere matematik öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan yirmi beş tane matematik sorusu yöneltildi.

Ock

Erasmus+ projemiz "STEPS Towards Ecological Planet" kapsamında Çevre Okuryazarlığı Programı Eğitici Eğitimi okulumuz evsahipliğinde başladı!

Ock

TÜBİTAK 30. Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sonuçlarına Göre 1 Altın 6 Gümüş ve 2 Bronz madalya ile bizi gururlandıran öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutlarız

Ock

İSBO (İstanbul Bilim Olimpiyatları) 1. Aşama sınavını geçen 26 öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutlarız.

Ock

İngilizce Münazara haftamızın Final gününde 11B, 11C, 10B ile Prep B sınıfları mücadele etmiş ve kazanan Prep B sınıfı olmuştur.

Ara

Okulumuz öğrencileri Muhammet Başar ÖZCAN, Burak Eren DEMİR ve Salih ÇELİK'in Kimya Öğretmenimiz Mehmet Durmuş danışmanlığında hazırladığı "İnsansız Hava Aracı ve Görüntü İşleme Teknolojileri ile Biyoçeşitliliğin ve Ekosistemin Korunması" isimli projeleri Türkiye 2. si oldu. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

2022 2023 Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları İlçe Müsabakalarında okul erkek takımımız İlçe 3.sü odu. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

2022-2023 Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları İlçe Müsabakalarında okul kız takımımız Kadıköy 2. si oldu. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz ile Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi tarafından ortak yürütülen "Akran Eğitimi Danışmanlığı" projesi, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretmen ve Yönetici Hareketliliği Programı kapsamında Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen okul yöneticilerine tanıtıldı. 22-23 Aralık 2022 tarihlerinde düzenelen hizmetiçi eğitimi faaliyeti, okul müdürümüz Sayın Muzaffer Güneş, müdür yardımcımız Tuba Nur Ungan ve Psikolojik Danışman Seda Mansuroğlu tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ara

Okulumuz 11/A sınıfı Matematik Öğretmeni Ahmet Selim Kerçin rehberliğinde parabol konusu öncesi Rahmi Koç Müzesi'ndeki Renkli Matematik Dünyası adlı sergiyi gezdi. Öğrenciler eğitim sonrası matematiksel aletleri inceleyerek keyifli zaman geçirdi. Ayrıca müzede yer alan klasik araba, tren ve uçaklar da öğrencilerin ilgisini çekti.

Ara

Bakanlığımız ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması'nda ön elemeyi geçen projemiz Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı.

Ara

Sürdürülebilir Yaşam ve Çevre Kulübümüz ile eTwinning projemiz 'People and Climate' ekibinin ortaklaşa düzenlediği Müze Gazhane Gezisi ve Ekolojik Okuryazarlık Eğitimini gerçekleştirdik.

Ara

Sınıflar Arası Geleneksel Münazara Turnuvası, Münazara Kulübü tarafından 5, 6, 7 ve 8 Aralık tarihlerinde IAFL Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Turnuvaya Hazırlık sınıfları, 10 ve 11.sınıflar katıldı. Turnuvanın galibi, 11B sınıfından İpek Hava İlğan ve Ahmet Furkan Morkoç oldu. Turnuvada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Yeni eTwinning projelerimiz Başladı! Bu yıl üç yeni eTwinning projesi başlatarak Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden okullarla işbirliği kurduk ve öğrencilerimiz akranları ile çalışmalara başladılar.