Tem

2024 TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. aşama sınavı sonuçlarına göre  4 öğrencimiz Matematikten, 3 öğrencimiz Biyolojiden, 3 öğrencimiz Fizikten, 3 öğrencimiz Kimyadan olmak üzere toplamda 13 öğrencimiz 2. aşama sınavına girmeye hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi ve emeği geçen danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, 2. aşama sınavında başarılar dileriz.

Tem

İstanbul Atatürk Fen Lisesi olarak yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ve elde ettiğimiz başarılar

Tem

2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasında finale kalan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

İAFL Münazara Kulübü, İstanbul Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın ilkini, 8-9 Haziran’da çeyrek ve yarı final, 24 Haziran’da final ve ödül töreni olarak düzenledi. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen turnuvaya 44 takım katıldı ve 4 takım finale kaldı. Turnuvayı "Erkek Adam Akıllanır Mı?" takımı kazandı. Münazara Kulübü Danışman Öğretmeni Işık Emel YENGİN’e ve turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Haz

İstanbul Valimiz Sayın Davut GÜL okulumuzu ziyaret ederek, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin İSMEP kapsamında inşaa edeceği Erkek Yurdu, Spor Salonu ve Konferans salonumuzu yerinde inceledi. Öğrencilerimiz, okul aile birliğimiz ve okul idaremizle bir araya gelen Sayın Valimiz incelemelerde bulunurak bilgiler aldı.

Haz

İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencilerimiz, bilimsel ve kültürel keşif dolu bir CERN gezisi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında öğrenciler, Technorama Bilim Merkezi'nde çeşitli deneylere katıldılar.

Haz

Uluslararası proje yarışmalarında ödül alan okulumuz İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve Okul Yönetimini İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül makamında kabul ederek kendilerine öğrencilerimiz başarı kazandıkları projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Bizleri kabul ettiği için Sayın Valimize İstanbul Atatürk Fen Lisesi Ailesi adına saygılarımızı arz ederiz.

Haz

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kapanış törenimizi gerçekleştirdik. Okul Müdürümüz Sayın Dr. Metin TOPRAK dönem sonu kapanış konuşmasını yaptıktan sonra 2. dönem dereceye giren öğrencilerimiz açıklandı. Program 2023 2024 eğitim öğretim yılı boyunca okulumuzda gerçekleşen faaliyetler ve elde edilen başarıların video kolajıyla devam etti.

Tem

Okulumuzun 9. sınıf öğrencileri  Coğrafya Öğretmenimiz Süleyman Yılmaz koordinatörlüğünde okul geneli "Harita Olimpiyatları" yarışması düzenledi. Yarışmada renklendirilmiş Dünya istatistik haritaları verilerek ve yarışmacılardan 1 gün içerisinde haritaları yorumlayıp konularını bulmalarını istendi. Toplam puan sıralamasında birinci olup yarışmayı kazanan öğrencimiz Muhammed Yiğit Sarıgül'ü tebrik ederiz.

Haz

Erasmus+ projemiz DESIBOOK- A Digital Bridge of books for environment, sustainability and inclusion kapsamında 12 Haziran’da okulumuz evsahipliğinde Uluslararası Yaygınlaştırma Etkinliği düzenledik. Italya, Ispanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan proje ortağı katılımcılarımızın yanı sıra etkinliğimize İstanbul’un çeşitli okullarından gelen müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerimiz ile okulumuz mezunu yazarlarımız ve velilerimiz katıldı.  Projemizin tanıtımı ve proje çıktılarımızın paylaşımını içeren çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik, konuyla ilgili aktörlerle paylaşımlarda bulunduk.

Haz

TÜBİTAK Fen Lisesi tarafından ulusal çapta bu yıl ikincisi düzenlenen Matematik Yarışmasına iki öğrencimiz ile katıldık.

8 Haziran 2024 tarihinde Gebze TÜBİTAK Yerleşkesinde bulunan Tübitak Fen Lisesinde yapılan yarışmanın ödül töreni 9 Haziran 2024 tarihinde düzenlendi.

Öğrencilerimizden Ahmet Kerem Kaya altın madalya ve Emir Ata Türk gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Takım halinde ise yarışmaya katılan tüm okullar içinde birincilik ödülünü almaya hak kazandık. Öğrencilerimize ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal takdim etmiştir.

Matematik zümremizi ve  ödül alan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen Antalya Matematik Olimpiyatları bu yıl Uluslararası düzeyde gerçekleştirildi. Türkiye, Azerbaycan, Sri Lanka, Çin, Bulgaristan, Endonezya, Kazakistan ve Kırgızistan olmak üzere toplam 8 ülkeden öğrencilerin ter döktüğü yarışma 12 Mayıs 2024 tarihinde 16 farklı il merkezinde gerçekleştirildi.

Haz

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı İstanbul Bilim Olimpiyatları (İSBO) 2. aşama sonuçlarına göre 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandık. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

Okulumuz Ümmehan Elginkan Kız Öğrenci Pansiyonu'muz ve yemekhanemizin yapımı konusunda okulumuza bağışta bulunmuş ECA Elginkan Vakfı yöneticilerini okul idarecilerimiz, okul aile birliği başkanımız ve öğrencilerimizle ziyaret edip pansiyon ve yemekhane hakkında bilgilendirme yaptık. Misafirperverlikleri ve destekleri için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Haz

9. Bilim Fikir Festivalinde öğrencilerimiz Rüzgar Pars Suözü ve Efe Noyan Açıkgöz'ün danışman öğretmenleri Vedat Şahin rehberliğinde hazırladıkları "Yaşama Yol Ver" isimli projeleri jüri özel ödülüne layık görüldü.