T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - İstanbul Atatürk Fen Lisesi

STEPs Towards Ecological Planet

Erasmus+ KA220 kapsamında yürüteceğimiz projemiz Finlandiya, İspanya ve Hırvatistan ortaklığı ile gerçekleştirilecektir. Proje, öğrenci ve öğretmenlerin çevre konularında bilinç ve bilgilerini artırmak ve onlara davranışlarını kalıcı olarak değiştirme becerileri sunmak amacıyla okullarda çevre eğitiminde iyi uygulamalara erişim sağlamayı hedeflemektedir.

 

Öğrencilerin yaşam tarzlarını daha yeşil, daha sağlıklı ve sürdürülebilir hale getirmek için karar vermelerine yardımcı olacak faaliyetler aracılığıyla gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için çeşitli çalışmalar yapılacaktır.

Ayrıca, öğrencilerin proje konularında akranlarıyla işbirliği yapma becerilerini geliştirmek ve böylece yabancı dil ve BİT becerilerini geliştirmelerine ve aktif Avrupa vatandaşları olarak rollerini ortak bir şekilde anlamalarına yardımcı olmak hedeflenmektedir.

Proje süresi boyunca, öğrenciler hem yerel hem de ulusötesi düzeyde faaliyetlerin merkezinde olacaklardır. Proje kapsamında, öğretmen eğitimleri, ulusötesi toplantılar ve öğrenci değişimleri gerçekleştirilecektir.

Projenin dört ana adımda gerçekleştirilecek: (1) farkındalığı artırmak ve bilgiyi derinleştirmek için KEŞFEDİN, 2) yaşam tarzları hakkında kararlar alarak ÖNCÜLÜK edin ve 3) öğrencilerin işbirliği ile HAREKETE GEÇİN ve 4) broşürler, podcast'ler vb. üreterek ekolojik ayak izlerini ve deneyimlerini YAYIN. Öğretmenler, proje boyunca etkinlikleri hem İngilizce hem de her ulusal dilde bir e-el kitabı için derleyecek.

07-10-2022

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.10.2022 - Güncelleme: 07.10.2022 12:05 - Görüntülenme: 119
  Beğen | 3  kişi beğendi