T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - İstanbul Atatürk Fen Lisesi

DESIBOOK-A digital bridge of books for inclusion and environment

Erasmus+ KA220 kapsamında, İtalya'dan Pegaso Online Üniversitesi koordinatörlüğünde yürüteceğimiz proje İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan ortaklığı ile gerçekleştirilecektir.

Proje, kitaplardan başlayarak yaratıcılık ve kültür yoluyla dijital boyutu, kapsayıcılığı ve çevreyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Ortaklık, bir yüksek öğretim kurumunu (Pegaso Online Üniversitesi), örgün eğitim kurumları (beş Avrupa okulu) ve eğitim ve yayıncılık sektörlerinden kuruluşları (Bimed ve Agra Editörlük) içeriyor. Proje, Avrupa çapında bir ortaklıkla, kitaplar aracılığıyla farklı Avrupa kültürleri arasında değişim ve karşılıklı ilişkiler yaratmayı amaçlıyor.

Projenin amacı, ülkelerinde bilinen, ancak Avrupa'nın geri kalanında genellikle göz ardı edilen büyük klasiklerin ve çağdaş yazarların bilgilerini yaymaktır. Kitaplar ama sadece değil. En uygun yaklaşım, sadece analog, müzikal ve edebi değil, aynı zamanda ve her şeyden önce daha genç ve dijital olanları da farklı ifade eden dilleri kullanabilen kültürlerarası yaklaşımdır.

Pegaso Online Üniversitesi beş ortak okulun öğrencilerinin ve öğretmenlerinin kendi ülkelerinin kitapları hakkında bilgi alışverişinde bulunabilecekleri, yazarların bibliyografik kartlarını yazabilecekleri, kitapların özetini, incelemelerini ve çok daha fazlasını yapabilecekleri "Agorà of books" platformunu  tasarlayacaktır.

Öğrenciler, Bimed tarafından İtalya'daki okullarda halihazırda tanıtılan bir format olan "Yaratıcı Yazarlık Rölesi" aracılığıyla aktif olarak yazmaya katılacaklar.  Her okul 3 sınıftan oluşacaktır: bir sınıf hikayenin ilk bölümünü yazar, sonra ikinciye geçirir ve bu da onu üçüncüye geçirir.

Proje kapsamında, tüm ortak ülkelerde 5 ulusötesi toplantı gerçekleştirilecek ve projenin ortasında ve sonunda sırasıyla Türkiye ve İtalya'da 2 yaygınlaştırma etkinliği düzenlenecektir.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.10.2022 - Güncelleme: 07.10.2022 12:06 - Görüntülenme: 144
  Beğen | 1  kişi beğendi