Ekm

Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun. İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Okul Aile Birliğimizin katkılarıyla sınıflar bazında başarı burslarımızı vermeye başladık. Başarı bursları birinciye 1000TL, ikinciye 750TL ve üçüncüye 500TL olmak üzere 1.dönem ve 2. dönem olmak üzere yıl içinde iki defa verilmektedir.

Ekm

Hazırlık Sınıfı öğrencilerimize Proje Hazırlama Teknikleri ile TÜBİTAK 2204 ve diğer proje yarışmalarına başvuru süreçleri hakkında bilgi verildi. Yakın zamanda çeşitli proje yarışmalarında derece elde eden öğrencilerimiz deneyimlerini paylaştılar.

Ekm

İAFL Sürdürülebilirlik ve Çevre Kulübü olarak; okulumuz kat görevlileri, yemekhane çalışanları ve pansiyon görevlilerine yönelik, 'Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm' konulu bilgilendirme semineri düzenledik.

Ekm

Bu sene  53. üncüsü yapılan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında, Türkiye 1'incisi ve Türkiye 3'üncüsü olan projeyi yapan öğrencilerimiz Amerikada düzenlenecek ISEF(Intel International Science and Engineering Fair) dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Eyl

KGL- Kanguru İngilizce Dil Yarışmaları Dünya Finaline ülkemizi temsilen katılan öğrencimizden büyük başarı! 10. sınıf öğrencimiz Leylanur Simavlı, Türkiye Birincisi olarak Yunanistan'da düzenlenen finale ülkemizi temsilen katıldı. Farklı ülkelerden rakipleriyle girdiği dünya finali yarışmasında kendi kategorisinde Dünya Birinciliği elde etti. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Eyl

Okulumuzda 19 Eylül Gaziler Günü & 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında tören düzenledik. Bu vesile ile hayatını bu vatanın bölünmez bütünlüğü için feda eden şehitlerimize ve tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Eyl

Okulumuza yeni başlayan; İAFL ailesinin yeni öğrencileri olan hazırlık sınıflarımıza yönelik 17 Eylül 2022 Cumartesi günü saat 16.00'da boğaz turu gerçekleştirdik. Hazırlık sınıfları öğrencilerimiz, sınıf rehber öğretmenlerimiz, branş öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin de katılımıyla gerçekleşen boğaz turuyla öğrencilerimiz, hem İstanbul'u tanıma fırsatı bulurken hem de arkadaşlarıyla renkli dakikalar yaşadılar.

Okulumuza Hoş Geldiniz!

Eyl

Okulumuz tarafından İstanbul ili genelinde düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Arası Matematik Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için düzenlenen kamp sonuçlandı.

Eyl

Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizle hem kaynaşma hem de İstanbul'un güzelliklerini görme fırsatı bulduğumuz Boğaz Turu gerçekleştirdik.

Eyl

Törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından okul müdürümüz Muzaffer GÜNEŞ'in İstanbul Atatürk Fen Lisesinin gelenekseli haline gelen "Dünyanın en iyi okuluna hoş geldiniz." konuşmasıyla devam etti. 2022 mezunumuz Ömer Faruk SABIR, İAFL ailesine yeni katılan hazırlık sınıfı öğrencilerimize tecrübe paylaşımında bulunduktan sonra törenimiz, öğretmen tanıtımıyla devam etti. Ardından okulumuz mezunlarından Prof. Dr. Akif TURNA'nın ilk ders anlatımıyla yeni eğitim-öğretim yılımız coşkulu bir şekilde başlamış oldu.

Ağu

Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, başta önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

Ağu

Okulumuzda yürüttüğümüz Leonardo'S TEAM ve plan(et) B? isimli iki eTwinning projemiz Ulusal Kalite Etiketi aldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ağu

05 Ağustos 2022 Cuma günü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER'in katılımı ile yapılan törenle okulumuz kütüphanesine "Prof. Dr. Erhan AFYONCU Kütüphanesi" adı verildi. Törene bakanımızın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Dr. Hasan Hüseyin CAN, İstanbul Milletvekili Sayın Osman BOYRAZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Levent YAZICI, Kadıköy Kaymakamı Sayın Dr. Mustafa ÖZARSLAN, Üsküdar Kaymakamı Sayın Murat Sefa DEMİRYÜREK, Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Şerdil Dara ODABAŞI, Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi TÜRKMEN, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sadık ASLAN, ilçe milli eğitim müdürleri ve Kadıköy ilçesinin okul ve kurum müdürleri katılmıştır.