eTwinning projemiz Planet B?

eTwinning projemiz Plan(et) B?

May

Okulumuz evsahipliğinde Erasmus+ Öğrenci Değişimi etkinliğimizi çeşitli etkinliklerle tamamladık.

May

Planet(B)? proje ekibimiz Gambiya'dan Malang Sambou ile bir web söyleşisine katıldı.  Yenilenebilir enerji uzmanı Malang Sambou ülkesinde yürüttüğü çeşitli projelerle iklim değişikliği ile mücadelede öncü bir isim olmuştur. Ekim 2021'de gerçekleştirilen COP26 İklim Değişikliği Zirvesinde ülkesini temsilen yer alan Manag Sambou deneyimlerini ve çalışmalarını eTwinning projemize misafir olarak öğrencilerimizle de paylaştı.

May

Öğrencilerimizle eTwinning Plan(et)B? projesi ve Çevre Kulübü olarak İklim Okuryazarlığı eğitimine katıldık. Müze Gazhane'de Çevre Okuryazarlığı İletişim Ağı Erasmus Projesi kapsamında düzenlenen eğitimde öğrencilerimiz çeşitli oyun ve etkinliklerle iklim değişikliğine ilişkin bilgilerini derinleştirdiler, okul eylem planı oluşturarak iklim değişikliğine karşı çözüm üretmenin bir parçası olmayı deneyimlediler.

Nis

eTwinning projemiz Plan(et)B? kapsamında Fransa ülke genelinde okullar arası düzenlenen Three-Weeks Challenge etkinliğine İtalya, Fransa, İspanya ve Yunanistan'dan öğrencilerle birlikte katıldık. Çevre dostu çalışmalara katılarak ekolojik farkındalığımızı artırdık.

Youtube Kanalımızda Yayınlanan Videomuz:

Ock

eTwinning ekibimizde yer alan öğrencilerimiz, Plan(et)B? projesi kapsamında İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan'dan öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Etkinlikte projemiz kapsamında çeşitli çalışmalara katılan öğrencilerimiz, özellikle iklim değişikliği üzerine geliştirilen etkinliklere uluslararası gruplar halinde katıldılar.

Ara

eTwinning projemiz Planet B? kapsamında Küresel Isınma Webinarına katıldık. Fransız ortağımız Collège et Lycée Saint Guilhem tarafından organize edilen webinarda SANAE enstitüsünden Jean Gasse çok bilgilendirici bir sunumla bizleri iklim değişikliği hakkında bilgilendirdi.

Ara

Fransa, İspanya, Italya ve Yunanistan ortaklığıyla yürüttüğümüz eTwinning projemiz Plan(et)B?'de Ekim ve Kasım ayı çalışmaları: Öğrencilerimiz çeşitli Web 2.0 araçlarını kullanarak kendilerini ve okullarını tanıttılar; Sir David Attenborough'un COP26'da yaptığı konuşma üzerine Forum yazışmaları yaparak çevre meseleleri hakkında bilgilerini derinleştirdiler; "How Green Are You?" araştırma çalışmasıyla kendilerini değerlendirdiler; Don't Choose Extinction çalışması ile gezegenimiz için ne yapabiliriz üzerine çalıştılar.

Ekm

eTwinning kapsamında İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan'dan ortaklarımızla birlikte yürüteceğimiz PLAN(ET) B? adlı projemiz onaylandı. Öğrencilerimiz çevre meselelerini çeşitli ülkelerden akranları ile birlikte ele alarak sürdürülebilir bir gelecek için çeşitli çalışmalar gerçekleştirecekler.