Haz

İstanbul Atatürk Fen Lisesi olarak 3 Bölge Birincisi proje ile katıldığımız TÜBİTAK Türkiye Finalinden Bir Üçüncülük ve Bir Teşvik ödülü ile döndük.

Haz

stanbul'un fethinin 571.yıldönümü, okulumuz konferans salonunda yapılan törenle çoşkuyla kutlandı. Tören açılış, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma, sinevizyon gösterisi, Fetih şiiri, röportaj, fetihle ilgili anekdot ve anıların anlatımıyla devam etti. Medeniyetimize ilham veren  Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

May

Öğrencilerimizin meslek ve kariyer gelişimlerini desteklemek, farklı kariyer seçenekleri hakkında geniş bir bakış açısı sunmak, üniversiteleri ve bölümleri öğrencilerimize tanıtmak amacıyla okulumuzda ‘’ İAFL Kariyer Günleri ‘’ gerçekleştirilmiştir.

Robotik Ekibimiz 9077 The Crown ABD Houston Şampiyonasına Katılım Gösterdi

May

Erasmus+ Projemiz kapsamında bir etkinliğimizi daha geride bırakıyoruz. 12-18 Mayıs tarihleri arasinda Finlandiya’da gerceklestirilen etkinligimize İngilizce öğretmenlerimiz Filiz Sekreter ve Gülay Ertaş ile müdür yardımcılarımız Volkan Demir ve Vedat Şahin eşlik ettiler.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105.yıl dönümü tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

May

ABD'nin Kaliforniya eyaleti Los Angeles şehrinde düzenlenen 60 ülkeden 1.600'den fazla projenin yarıştığı Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'na 12. Sınıf öğrencilerimiz Muhammet Başar Özcan, Burak Eren Demir ve Salih Çelik katıldı.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul Anadolu Lisesi'nin İstanbul ili genelinde düzenlemiş olduğu resim yarışmasında  9/B Sınıfı öğrencimiz Elif Atlas il birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.

May

Badminton ve masa tenisi takımlarımız Çemberlitaş Anadolu Lisesince düzenlenen Spor Festivalinde 2. Oldu. Öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Kadıköy İlçesi Gençlik Kupası masa tenisi turnuvasında  Damla Nur YAMAN, Elif ÖZDEMİR, Berra CAN ve Selin Ece GAZİ’den oluşan okul takımımız 3. oldu. Öğrencilermizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ederiz.

May

105 yıl önce bugün, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemizin ilk adımı atıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

May

Okul FRC Robotik takımımız İsmet Yılmaz Fen Lisesine yapmış oldukları çalışmaları ve elde edilen başarıları anlattıkları bir sunum gerçekleştirdi.

May

Amacı Lise hayatındaki kız öğrencileri Yeşil İşler ‘Green Jobs’ ile tanıştırmak olan GilsGoGreen  Erasmus + projemizin Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleşen başlangıç toplantısına okulumuzun Biyoloji Öğretmeni/Müdür Yardımcısı Sezgin Erol ve İngilizce Öğretmeni Nüket Aksu Güngör katıldılar.

May

Okulumuz öğrencilerinden oluşan The Crown 9077 robotik takımımız, 22-23-24 Mart tarihlerinde Volkswagen Arena'da düzenlenen, lise seviyesinde dünyanın en büyük uluslararası robotik ve proje yarışması FIRST Robotics Competition (FRC) Marmara Regional’a katıldı.

May

Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyon çalışmaları kapsamında İtalya’nın Brescia kentinden LICEO STATALE   Veronica Gambara’dan Almanca Öğretmeni Marzia Vacchelli’yi ve öğrencisi Anna Ndyoe’yi okulumuzda misafir ediyoruz.