Şbt

İstanbul Valisi Sayın Davut GÜL 2023 LGS'de tam puan alan öğrecilere yönelik yemek organizasyonu düzenledi. Kadıköy Kaymakamı Sayın Muhittin PAMUK'un da katılımıyla gerçekleşen toplantıya öğrencilerimiz İrem BALTA, Ecrin BAYRAKLI, Hatice Naz AKKUŞ ve Gökhan DEMİR ile Okul Müdürümüz Sayın Dr. Metin TOPRAK katıldılar.

Şbt

Kanguru İngilizce Olimpiyatı (KGL Contest English Olympiad) 1. aşama sınavı Hazırlık ve 9. sınıflardan gönüllü öğrencilerimizin katılımıyla geçen hafta okulumuzda uygulanmıştır. Sınava katılan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

2022-2023 Eğitim öğretim yılında sınıf seviyeleri bazında ilk üçe giren öğrencilerimiz ve 2023-2024 Eğitim öğretim yılında okulumuza ilk 3'te yerleşen öğrencilerimiz, Okul Aile Birliğimizin katkılarıyla 2. dönem başarı burslarını aldılar. Başarı bursları birinciye 1250TL, ikinciye 1000TL ve üçüncüye 750TL olmak üzere 1.dönem ve 2. dönem verilmektedir.

Şbt

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Fen Lisesinde gerçekleştirilen programda ilk Türk Astronotu Alper Gezeravcı ile yapılan söyleşiye katıldı.

Ock

31. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. Aşama sonuçlarına göre 7 öğrencimiz madalya aldıl. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

Okulumuz satranç takımı 12-13-14 Ocak 2024 tarihlerinde yapılan 33. Eyüboğlu Beyaz Fil Uluslararası satranç turnuvası U18 kategorisinde 2. lik kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

İSBO 1. aşama sonuçları belli oldu. Sonuçlara göre toplamda 22 öğrencimiz İSBO 2. Aşama sınavına girmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

Anadolu Gençlik Vakfı'nın düzenlemiş olduğu Siyer-i Nebi yarışmasında okulumuz hazırlık sınıfı öğrencilerinden Mehmet Esat Gürelli Kadıköy ilçesinde birinci olmuştur. Ayrıca, 11. sınıf öğrencilerimizden Türker Esendemir üçüncü, Arif Erdem Gürbüz dokuzuncu, Reyyan Miraç Aydın ise on dördüncü olarak ilçe genelinde dereceye girmişlerdir. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Bakanlığımızın "Dilimiz Zenginliğimiz" projesi kapsamında Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Mesut Şen ile söyleşi gerçekleştirdik.

Ara

Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdi.

Ara

IAFL Kütüphanecilik Kulübü, Münazara Kulübü ve Rehberlik Servisi iş birliğiyle 14 Aralık'ta okul kütüphanesinde, "Kitap Buluşması" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, Peyami SAFA'nın "Dokuzuncu Hariciye Koğuşu" adlı eseri üzerinde konuşuldu. Eserin dili, eserdeki edebi akımlar, eserde ele alınan konular, eserdeki karakterler, değerler, o dönem yaşayış tarzı, sosyal ve tarihi gerçeklikler, eserin yazarın hayatı ile İlişkisi gibi konular ile ilgili fikir paylaşımında bulunuldu.

Ara

Başta robotik olmak üzere teknoloji ve bilim alanlarında Türkiye çapında projeler üretmeyi hedefleyen The Crown 9077 takımımız Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali KOÇ'u ziyaret etti. Ekibimiz başarılarını, çalışmalarını ve hedeflerini anlatma fırsatı buldular. Değerli vaktini ayırarak öğrencilerimizi ağırlayan Sayın Ali Koç'a teşekkür ederiz.

Ara

İlçemizde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Yakan Top Turnuvasında öğrencilerimiz Genç Kızlar ve Genç Erkekler kategorilerinde İlçe 2.si olmuştur

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında "Buğday Tanesi" filmini izledik. Filmin senaristi İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram ile söyleşi gerçekleştirdik.