Mrt

Çanakkale Zaferimizin 107. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığımızın misafiri olarak ülkemize gelen Azerbaycanlı konuklarımızı okulumuzda ağırladık.

Mrt

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Asya Bölge Sergisinde Büyük Başarı!

TÜBİTAK Proje Sergisi Asya Bölgesinde yazılım alanında bölge birincisi ve bölge ikincisi olurken, teknolojik tasarım alanında da bölge birincisi olduk.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder Ankara yolunda öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

TÜBİTAK Bölge Sergisine kabul alan 6 projemizle İstanbul'un en fazla proje üreten  okulu olduk. Aynı zamanda 4 ilden oluşan Asya Bölgelsinde kabul edilen proje sayısına göre birinciyiz. Emek sahibi öğrencilerimizi ve mesai kavramı gözemeyen öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyoruz.

Ankara yolunda başarılar İAFL!

Mrt

14 Mart 2022'de, İAFL Kültür Merkezi'nde, İstiklal Marşı'nın milli marş oluşunun 101. yılını coşkuyla kutladık. Tören açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okul orkestrası tarafından canlı çalınması ve söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve edebî kişiliğini anlatan video izlendi. Mehmet Akif Ersoy'un "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" şiiri okunduktan sonra 12 Mart ve Mehmet Akif Oratoryosu ile program sona erdi.

Törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz, milli şairimizi saygı ve rahmetle anıyoruz

Mrt

YKS Hazırlık sürecinde 12.sınıf öğrencilerimize, YKS'ye Hazırlık ve Motivasyon Semineri düzenledik. Katkılarından dolayı Dr. Ömer Faruk Öndağ'a teşekkür ederiz.

Mrt

eTwinning projemiz Leonardo'S TEAM kapsamında Leonardo da Vinci'nin Mancınık (Catapult) tasarımından yola çıkarak kendi tasarımlarımızı yaptık. İAFL olarak 5 ayrı grupta farklı tasarımlar üreten öğrencilerimiz aynı zamanda İspanya, Yunanistan ve Litvanya'dan öğrencilerle çalışmlaarını paylaştılar. Öğrenerek eğlendiğimiz doğrudur.

Mrt

Okulumuzda 04.03.2022 cuma günü saat 11.30'da Kadıköy Kaymakamımız Sayın Dr. Mustafa ÖZARSLAN'ın da katılımıyla öğrencilerimizde depreme hazırlık, deprem anı ve tahliye toplanma bilinci geliştirmek amacıyla AFAD koordinesinde tüm ülkemizde eş zamanlı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Erasmus+ kapsamında Fransa'dan proje ortağımız Lycee Saint-Guilhem okulundan öğretmenler 22-24 Şubat tarihlerinde okulumuzu ziyaret ettiler. 16-20 Mayıs tarihlerinde İspanya ve Fransa'dan öğrencilerle okulumuzda gerçekleştireceğimiz Erasmus+ Öğrenci Değişimi etkinlik planlamalarını gerçekleştirdik. Toplantılarımıza İspanya'dan ortağımız çevrim içi katılarak etkinlik planlamalarına dahil oldu. Öğrencilerimiz misafir öğretmenlere okulumuzu tanıttı, çeşitli dersleri gözlemleme şansı yakalayarak okulumuzla ilgili çalışmalarda bulundular.

Şbt

Okulumuz Robotik Kulübü tarafından bir Eğitim Akademisi düzenlenecektir.  Akademide "Kuantum Fiziğine Giriş, Neden Sinema?, Blockchain ve Kriptoparalar, NFT'ler ve Metaverse" olmak üzere dört başlık olacaktır. Form üzerinden veya afişteki QR kodu okutarak kayıt olabilirsiniz.

Not: Kayıt için form doldurmak zorunludur. Akademi kontenjanı sınırlıdır.

İlgili bilgiler formda yer almaktadır.

Ock

TÜBİTAK Bilim olimpiyatlarında matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar alanında toplam 9 öğrencimiz 2'inci aşamaya geçerek Kış Kampı ve Takım Seçme Sınavına katılmaya hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizden dördü gümüş madalya, dördü ise bronz madalya almıştır.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenmlerimizi tebrik eder, öğrencilerimize sonraki aşama sınavlarında başarılar dileriz.

Ock

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 1371 sporcunun katılımı ile Konya Selçuklu Kongre Merkezinde 7-18 yaş aralığında 24 kategoride gerçekleştirilmiştir.  Öğrencimiz Seha  Çalışkan 15 yaş genel kategorisinde 7 maç sonucunda almış olduğu 6 puan ile Türkiye 2.'si olup milli takıma girmeye hak kazanmıştır. Öğrencimiz 2022 Kasım ayında ülkemizde yapılacak Avrupa yaş gruplarında ülkemizi temsil edecektir. Kendisine başarılar dileriz.

Ock

Öğrencilerimizden Ece Aleyna ÖZTÜRK  Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen 2022 Salon Milli Takım Seçme Yarışmasında Türkiye 1.'si olmuştur. Öğrencimiz şubat ayında Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecektir.

Öğrencimizi tebrik eder, Avrupa Şamsiyonasında başarılar dileriz.

Ock

İstanbul Atatürk Fen Lisesi olarak, yeni yıla yeni umutlarla başlamak için zeytin ve limon fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Umutlarımızla birlikte yeşersinler...

Ock

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi kapsamında organize edilen İstanbul Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni gerçekleşti. Törende okulumuzdan toplamda 14 öğrencimiz madalya aldı.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

eTwinning projemiz Planet B? kapsamında Küresel Isınma Webinarına katıldık. Fransız ortağımız Collège et Lycée Saint Guilhem tarafından organize edilen webinarda SANAE enstitüsünden Jean Gasse çok bilgilendirici bir sunumla bizleri iklim değişikliği hakkında bilgilendirdi.