LMY-1 (Lokomotif Matematik Yarışması) Başlıyor

Okulumuzun Matematik ve Zekâ Oyunları Kulübü tarafından düzenlenen; Muharrem Eren Kesim, Berk Sel, Mesut Kılıç, Melek Güngör ve Mehmet Bora Gınalı adlı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan LMY-1 (Lokomotif Matematik Yarışması) 1 Ekim 2021 17.00 itibariyle başlamıştır. Yarışma ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular aşağıdaki gibidir:

• Yarışmaya yalnızca İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencileri katılabilir.

• Yarışma 5 Ekim 2021 günü 23.59'da sona erecektir.

• Yarışma iki bölümden oluşur: A bölümü ve B bölümü. A bölümündeki sorular, matematikle ilgilenen herkese hitap etmekte ve çözülmek için herhangi bir ileri düzey matematiksel konuya hâkimiyet gerektirmemektedir. B bölümündeki sorular ise matematik olimpiyatı tecrübesine sahip olan öğrencilere yönelik hazırlanmıştır.

• Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, yarışma soruları için yaptıkları çözümleri toplu hâlde levantmatematik@gmail.com adlı e-posta adresine göndermelidir. Gönderdikleri e-postada katılımcının adı, soyadı, sınıfı, şubesi ve katıldığı bölümün adı da yer almalıdır.

• Her katılımcı, yarışmanın ya A bölümüne ya da B bölümüne katılabilir. Bir katılımcının hem A hem de B bölümleri için soru çözümü göndermesi durumunda A bölümü için gönderdiği çözümler görmezden gelinecektir.

• Gönderilen çözümler 7 puan üzerinden değerlendirilecektir.

• Bir katılımcının aldığı puan, gönderdiği çözümlerin aldığı puanların toplamı olacaktır.

• Yarışmanın A bölümü ile B bölümü birbirinden ayrı değerlendirilecektir. Değerlendirme sürecinin sonunda iki bölümün de kendilerine ait bir puan sıralaması olacaktır.

• Bu puan sıralamasında belli bir sıranın üstünde kalan öğrencilerin listesi bu sayfada yayınlanacaktır. Bu listedeki öğrencilerin LMY-2'ye katılmaları durumunda B bölümüne başvurmaları beklenmektedir. A bölümüne başvurdukları takdirde elde ettikleri sonuçlar, sıralamalara etki etmeyecektir.

Lokomotif Matematik Yarismasi A Bölümü

Lokomotif Matematik Yarismasi B Bölümü