T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - İstanbul Atatürk Fen Lisesi

eTwinning PLAN(ET) B? Adlı Projemiz Onaylandı

eTwinning kapsamında İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan'dan ortaklarımızla birlikte yürüteceğimiz PLAN(ET) B? adlı projemiz onaylandı. Öğrencilerimiz çevre meselelerini çeşitli ülkelerden akranları ile birlikte ele alarak sürdürülebilir bir gelecek için çeşitli çalışmalar gerçekleştirecekler. 

Kuruculuğunu Fransa ile paylaştığımız eTwinning projemizde İtalya, İspanya ve Yunanistan'dan okullarla işbirliği yapmaktayız. 

Dünyamızdaki iklim krizinin farkında olan okullar olarak, öğrencilerin çevresel meseleler hakkında farkındalıklarını artırarak ve onları aktif olmaya teşvik ederek çözümün bir parçası olmalıyız. Okulumuz bu proje ile, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin çevresel konularda içgörü kazanmalarını ve "birlikte bir şeyleri değiştirebiliriz" bilinciyle yaşam tarzlarını değiştirme motivasyonu kazanmalarını hedeflemektedir. 

Çevre sorunları ve iklim değişikliği çeşitli okul derslerine konu olabilecek konulardır. Bu nedenle bu projede öğrencilerimiz çok disiplinli bir yaklaşımla çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek ve çevre bilinci oluşturacaktır. Farklı etkinliklerle göçün ekoloji üzerindeki etkileri, iklim krizi ve sonuçları arasındaki ilişki, karbon ayakizimiz vb konular üzerinde durulacaktır.

12-10-202112-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2021 - Güncelleme: 29.12.2021 14:29 - Görüntülenme: 432
  Beğen | 2  kişi beğendi