T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - İstanbul Atatürk Fen Lisesi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

İstiklal mücadelemizin biri silahla biri de kalemle atılmış iki eşsiz imzasıdır, Çanakkale Zaferimiz ve İstiklal Marşımız.

Biri bu toprağın yiğitlerinin, göz bebeği Mehmetlerinin canlarını, bedenlerini düşünmeden siper ederek kahramanca savundukları, tarihe bir mühür gibi kazınmış zaferidir.Bir diğeri de bu nadide vatanın başka bir Mehmet'inin kelimelerle önce zihinlerimize, sonra tüm dünyaya karşı altın harflerle yazdığı şanlı marşımızdır.

1915'te Çanakkale'de verilen mücadele, Türk milletinin tüm dünyaya haykırdığı bağımsızlık inancının destanlaştığı muazzam bir zafere dönüşmüştür. Gerek denizde gerekse karada yürütülen savaş, eşi benzeri olmayan bir başarıyla sonuçlanmıştır. Türk milleti varını yoğunu ortaya koyarak vatanını yedi düvele karşı kahramanca savunmuş, sonunda da hak ettiği zaferi elde etmiştir. Çanakkale ruhunu  en yalın haliyle düşündüğümüzde,savaşın toplumu oluşturan büyük, küçük, genç, yaşlı tüm bireylerinin özverisi ile kazanıldığı aşikardır. Bu zaferin, en üst rütbeli komutanından, cephe gerisinde hizmet veren evlatlarımıza, annelerimize kadar herkesin çabasının ürünü olduğunu ve bu sebeple her birinin birer abide şahsiyet olduğunu söyleyebiliriz.

Çanakkale Zaferinin106. yıl dönümünü kutlarken, vatan savunmasında canlarını seve seve feda eden ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, şükranla ve saygıyla anıyoruz.

 

Öğrencilerimizin Çalışmaları

 

 

TRT Belgeseli

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2021 - Güncelleme: 17.03.2021 20:28 - Görüntülenme: 795
  Beğen | 7  kişi beğendi