T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - İstanbul Atatürk Fen Lisesi

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Türk milletinin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız; kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken Mehmet Akif ERSOY, milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. 

Bir çağın başlangıcı olarak İstiklal Marşımız, ilhamını ülkemizin içinde bulunduğu karanlık günlerden alan ve bağımsızlık uğruna ölümü hiçe sayan bir hükmün beyanıdır. Bu beyan, bir çağın başlangıcı olarak doğmuş ve milletin mukadderatına dahil olmuştur. İstiklal Marşımız, "Türk Milleti" adına, dosta ve düşmana karşı, vatan ve millet anlayışlarını ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif ERSOY'u, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz. 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2021 - Güncelleme: 11.03.2021 18:54 - Görüntülenme: 766
  Beğen | 7  kişi beğendi