11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa İkincisi Olduk!

Macaristan'ın Eger kentinde düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'na katılan 4 Türk öğrenci performanslarıyla Avrupa 2'ncisi olarak tarihteki en iyi dereceye imza attı. 11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, 31'i Avrupa ülkesi olmak üzere toplamda 57 ülkenin katılımıyla 6-12 Nisan 2022 tarihlerinde Macaristan'ın Eger kentinde düzenlendi.

Öğrencilerimizden Melek Güngör'ün de yer aldığı Türkiye Kız Milli Takımı 11. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda tarihteki en büyük başarıyı elde etti. Öğrencimiz Melek Güngör mücadelede gümüş madalya elde etti.

Milli takımın başarısında büyük pay sahibi olan öğrencimizi yürekten kutluyoruz.

Öğrencimizin hem akademik olarak destekleyen hem de manevi olarak üç yıldır her zaman yanında olan Matematik Öğretmenlerimiz Ahmet Selim Kerçin, İbrahim Ekinözü ve Ufuk Akcakaya'ya teşekkür ediyoruz.

Daha nice başarılara...

12-04-2022