Tarihçe

İstanbul Atatürk Fen Lisesi, 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye’de ki ikinci fen lisesi olarak kurulmuştur. İlk mezunlarını verdiği 1985′ten bugüne mühendislikten tıbba, temel bilimlerden sosyal bilimlere Türkiye’nin yarınlarında söz sahibi olacak yetenekli, bilgili ve sosyal açıdan kendine güvenen, Atatürk ilke ve inkılaplarının takipçisi gençler yetiştiren, ülkemizin en gözde liselerinden biri olmuştur.

Okulumuz, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü yanında, 5.Murat’ın av korusu ( av köşkü 1960’larda yıkılmıştır) olarak bilinen tarihi bir alan içinde bulunmaktadır.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nin amacı Türkiye’nin ihtiyacı olan bilim adamlarını, mühendis ve doktorlarını yetiştirmektir. Bu amaçla kuruluşundan günümüze hedeflerinden taviz vermeyerek, ilk çizgisini her zaman muhafaza eden okulumuz, Türk eğitim ve öğretim sahasındaki önderliğini sürdürmeyi başarmıştır. Elde edilen Uluslararası Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Olimpiyatları madalyaları, sayısız TÜBİTAK ödülleri bunun birer göstergesidir.

2014 yılı mezunlarımızla birlikte 2524 sayısına ulaştık. Bilim Olimpiyatları, her türlü sınav, yarışma, projeler ve bilim adamı yetiştirme alanında Ulusal ve Uluslararası sayısız başarılara, belgelere ve haklı bir gurura sahiptir.

okul

Yayın: 03.09.2014 - Güncelleme: 30.10.2017 12:03 - Görüntülenme: 4316