Diyabet´i Biliyorum

KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMANIN ADI: “DİYABET”

YARIŞMANIN TÜRÜ: KARİKATÜR Yarışması

YARIŞMANIN AMACI:                                                                                                                    1. Diyabet hastalığı hakkında farkındalık yaratmak, paydaşlarımızı bilinçlendirerek Diyabetlilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla sanatın etkisini kullanmak

2.Ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerimizin Sanatsal faaliyetlere katılımını arttırmak, sanatsal aktivitelerde etkin rol oynamasını sağlamak.

3.Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini sergilemelerine olanak sağlamak

HEDEF KİTLESİ:

İstanbul Kadıköy İlçesi ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

YARIŞMA TARİHİ VE SAATİ                                                                                               Yarışmanın yapılacağı tarih : 31.05.2017                                                                                      Değerlendirmenin  Yapılacağı Saat :13:00-14:30                                                                                                  Yarışmanın yapılacağı yer    : İstanbul Atatürk Fen Lisesi

ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ VE SAATİ

Ödül Töreni          : 31.05.2017  Saat:15.00  İstanbul Atatürk Fen Lisesi

DEĞERLENDİRME VE ÖDÜLLER

Değerlendirme kriterleri ekte bulunan EK 1 belgedeki gibidir. Tüm katılımcı öğrencilere katılım belgesi,yarışmacı öğrencilerin resim öğretmenlerine teşekkür belgesi,dereceye giren 1.,2.ve 3. öğrencilere Erdem Hastanesi Check up verilecektir

YARIŞMA DÜZENLEME KURULU:

S. Gökçe SAĞAR          (İstanbul Atatürk Fen Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni)

DEĞERLENDİRME KURULU:

Mürvet KALKIN   (Kadıköy Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni)

Tuba KARAASLAN    (Mustafa Saffet Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni)

Armağan ATALAY(Kemal Atatürk Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni)

YARIŞMANIN ŞARTNAMESİ:                                                                                                   1.Yarışmaya Kadıköy İlçesi ortaöğretim öğrencileri katılacaktır.                                                                                                                                                    2. Yarışmaya her okul en fazla 3 eser ile katılabilecektir.

3. Okullar resim yarışmasına katılacak öğrenci isimlerini en geç18/05/2017 tarihine kadar İstanbul Atatürk Fen  Lisesi Müdürlüğüne bildirecektir.

4. Yarışmada siyah marker veya renkli tekniği kullanılacaktır. Her öğrenciye Erdem Hastanesi tarafından 12 renk marker boya verilecektir.

5. Yarışmada kullanılacak resim kâğıtları A3 veya A4 ölçülerinde olup öğrenci tercihine bırakılacaktır. Kağıtlar Erdem Hastanesi tarafından temin edilecektir                                                                                                                                    6.  Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir eser yaparak katılacaktır.                                                                                                                                         7. Resmin ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacaktır. Eserinin arkasına rumuz yazılacaktır. Rumuzlar ev sahibi okul tarafından hazırlanarak, yarışma öncesinde katılımcı öğrencilerin kura yoluyla belirlemeleri sağlanacaktır. Resmin arka yüzüne rumuz adı yazılacaktır. Koordinatör öğretmen tarafından rumuzlar yarışma bitiminde jüri üyelerine bildirilecektir. Öğrencinin adı, soyadı,,sınıfı, okulu, danışman öğretmen ismi, irtibat telefon numarası kapalı zarfla jüriye teslim edilecektir.

8. Yarışma 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü  13:00  / 14.00 saatleri arasında İstanbul Atatürk Fen  Lisesin de yapılacaktır.                                                                                                                                           9.  Yarışma, aynı gün (31/05/2017) değerlendirilecektir.                                                                            10. Yarışmanın sonucu aynı gün 31/05/2017 tarihinde açıklanarak duyurulacak ayrıca okul internet sitesinde açıklanacaktır.

11. Yarışmanın ödül töreni 31 Mayıs 2017saat15.00’daİstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde yapılacaktır.                                                                                  12.Tüm eserler İstanbul Atatürk Fen Lisesinde sergilenecektir.

13. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.                                                                                      14. Resimler kompozisyon, konuyu doğru ifade edebilme, yaratıcı ve özgün düşünebilme, teknik  kriterlerine göre değerlendirilecektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:İletişim: İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Eğitim Mahallesi , Sarayönü Cad. Kadıköy ,İstanbul