An´ı Yakalamak

Projenin Adı

An’ı Yakalamak

Projenin Genel Hedefi

Gençlerin sanatsal duyarlıkılarının artırılması ve yeteneklerinin ortaya çıkartılması hedeflenmiştir.

Projenin Özel Amacı

Okulumuz ve kulübümüz olarak kendimizi geliştirmek ve fotoğrafçılık hakkında yeni bilgiler edinmek

Fotoğrafı videodan ayıran , fotoğrafın belli bir anı yakalayabilme gücüdür.Küçük karenin içinde yansıttıklarıyla fotoğraf o an yaşanılanı güçlü şekilde yansıtmaktadır. Doğru zamanda , hafızalardan kolayca silinemeyecek fotoğraflar çekilmek mümkün olmaktadır.

Öğrenci ve öğretmenlerin  herhangi bir zaman dilimi içinde , o anın içinde yaşayarak , o anı fotoğraflayarak fotoğrafçılık ilgisinin gelişmesi

Öğrencilerin yasam kalitesini artıracak aktiviteler oluşturarak  iş hayatına etkin bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak

Öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sanatsal faaliyetlere yönlendirerek olumsuz davranış ve etkenlerden korumak

Projenin Süresi

23/02/2017-02/06/2017

Projenin Uygulanacağı Yer/ler

İAFL – Kadıköy İlçesi

Proje Ortakları

İAFL Resim ve Fotoğrafçılık Kulübü-İstanbul Atatürk Fen Lisesi Paydaşları

Proje İştirakçileri

İAFL Öğretmen ve Öğrencileri, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Projenin Hedef Kitlesi

15+ (öğretmen , veli ve öğrenciler)

Projenin Nihai Faydalanıcıları

İAFL Öğrenci, öğretmen ve velileri , İAFL Mezunlar Derneği , Kadıköy ilçesi ortaöğretim kurumları-Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Projenin Beklenen Sonuçları

Fotoğrafçılık herkesin gördüğünü daha güçlü anlamlandırabilmek demektir. Fen lisesi öğrencilerinin matematik ve geometriksel bakış açılarını geliştirmek nihai sonucumuzdur.

Farklı kuşakların ve bu kuşaklar arasındaki sürekli değişen ve yeniden tanımlanan dönemlerin ortak noktası olan an’ların birikimini birleştirmek hedefimizdir.

Öğrencilerin uygulamada ihtiyaç duydukları düşünme süreçlerini harekete geçirerek hızlı karar verme ve anlık çözüm üretme sürecini geliştirmek amacımızdır.

Hızlı çekim yaparken heyecan verici bir deneyimle ; uzay, şekil ,deneyim, doğa, insani ilişkiler gibi birçok günlük hayatla ilgili konuyu biraraya getirerek duyarlılık geliştirmeleri ayrıca değerler eğitimi farkındalığına sahip olmaları beklenen hedefimizdir.

Öğrencilerin hem sosyal hem de eğitsel faaliyetlerde bulunurken, görev alma ve ekip çalışması gibi aşamaları gerçekleştirerek  deneyim kazanmaları amacımızdır.

Projenin Temel Faaliyetleri

Proje kapsamında elde edilen fotoğrafların değerlendirilip sergiler için hazır hale getirilmesi aşaması için bir komisyon kurulmuştur.

Proje kapsamında öğrencilerin fotoğraf konusunda bilgi seviyesi ölçülerek, atölye eğitim grubu oluşturulması ve fotoğraf eğitimi ve fotoğraf çekim süreci başlatılması

Eğitimlerde; fotoğrafa giriş, fotoğraf nedir, fotoğrafın tarihi, fotoğraf makineleri, fotoğrafın oluşumu, fotoğrafta ışığın kullanımı, kompozisyon, beyaz dengesi, ISO, kadraj, dış çekim konuları işlenmesi

Sahneyi görme kurgulama gücünün tüm teknik detaylardan önemli olduğunun fark edilmesi

Fotoğrafların kuralı olan “Altın Kesim” hakkında bilgilendirme

Proje temalarının belirlenmesi

Ekip ve bireysel fotoğraf çekimleri

Fotoğraf adedi, boyutları ve sunum şekli, sergi yeri düzenlemeleri (asılış düzeni, giriş yazısı vs),

Grafik tasarım baskı yeri, baskı kalitesi (dizgi, kağıt, boyut) planlanması

Yaygınlaştırma (Sosyal medya,  sergi, akran iletişimi vb.)

Sonuç raporunun hazırlanması

04-05-201704-05-201704-05-201704-05-2017