Yurdumun Değerleri "Saygı" Gecesi

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okul pansiyonlarında barınan öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaları, kendilerini aile ortamında hissetmeleri, moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması ve temel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla Genel Müdürlüğe bağlı pansiyonlarda öğretim programlarında yer alan adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik değerlerinin işendiği “Yurdumun Değerleri” adlı sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında bu ay “saygı” teması işlendi.

Etkinlik, 22 Kasım 2018 Perşembe günü 20.00’de eş zamanlı olarak tüm Türkiye’de gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında “Bir Nesli İnşa Ederken Can’a Dokunanlar” düşüncesi etrafında önemli tarihi şahsiyetler ve yanı başlarından ayırmadıkları hocaları ve onların yaşamları bir sunum çerçevesinde öğrencilere anlatıldı. Yusuf Has Hacip’ten Tonyukuk’a, Şeyh Edebali’den Akşemsettin’e ve Atatürk’e kadar birçok önemli öğretmen anıldı. Ayrıca öğrencilerimizin öğretmenlerine yazdıkları “Canıma Dokunana Teşekkür” temalı mektuplar panoda sergilendi.

27-11-201827-11-2018

Yayın: 27.11.2018 - Güncelleme: 27.11.2018 21:57 - Görüntülenme: 133