T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Tarihçe

İstanbul Atatürk Fen Lisesi, 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye´deki ikinci Fen Lisesi olarak kurulmuştur. İlk mezunlarını verdiği 1985´ten bugüne mühendislikten tıbba, temel bilimlerden sosyal bilimlere Türkiye´nin yarınlarında söz sahibi olacak yetenekli, bilgili ve sosyal açıdan kendine güvenen gençler yetiştiren, ülkemizin en gözde liselerinden biri olmuştur.

Okulumuz, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü yanında, 5.Murat av köşkü olarak da anılan yaklaşık 40 dönümlük tarihi ve yeşil bir alanda bulunmaktadır.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi´nin amacı Türkiye´nin ihtiyacı olan bilim adamlarını, mühendis ve doktorlarını yetiştirmektir. Bu amaçla kuruluşundan günümüze hedeflerinden taviz vermeyerek, ilk çizgisini her zaman muhafaza eden okulumuz, Türk eğitim ve öğretim sahasındaki önderliğini sürdürmeyi başarmıştır. Elde edilen Ulusal ve Uluslararası Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Olimpiyat madalyaları, sayısız TÜBİTAK ödülleri bunun birer göstergesidir.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle okulumuzda Hazırlık sınıfı uygulaması başlamış olup Hazırlık+ 4 Yıl şeklinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir.

2023 yılı mezunlarımızla birlikte toplam 3599 mezun sayısına ulaştık. Bilim Olimpiyatları, her türlü sınav, yarışma, projeler ve bilim adamı yetiştirme alanında Ulusal ve Uluslararası sayısız başarılara, belgelere ve haklı bir gurura sahibiz.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.09.2014 - Güncelleme: 11.07.2023 10:42 - Görüntülenme: 16024
  Beğen | 21  kişi beğendi