Resimde Kadıköy Birinciliği...

Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 9.su gerçekleştirilecek ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yetenek yarışmasının ilk etabında öğrencimiz Feyza Ayan, görsel kategoride Kadıköy ilçe birincisi olarak il elemelerine katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi canı gönülden tebrik ediyor, geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 33 bin eserin katıldığı bu kapsamlı yarışmanın bir sonraki etabında  öğrencimize başarılar diliyoruz.

Bağımlılık temasıyla 81 ilde düzenlenecek yarışma; çocuklarda ve gençlerde tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda farkındalık oluşturmayı  amaçlıyor.

Yarışmada öğrenciler, yaptıkları eserlerle önce kendi illerinde yarışacak. İl birincisi olan eserler ise Türkiye finalinde Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Saadet Kalyoncu, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, ressam İsmail Acar, yazar Mevlana İdris, Arif Çiftçi ve Fatih Çepni’den oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Her ilin birincilerinin yarıştığı Türkiye finali ödül töreni ise Mayıs 2019’da İstanbul’da düzenlenecek.

18-03-201918-03-201918-03-2019

Yayın: 18.03.2019 - Güncelleme: 18.03.2019 15:07 - Görüntülenme: 176