Okulumuz "Lise Tema Eğitim Programı"nda...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi olarak bu yıl bizler de Lise TEMA Eğitim Programı içinde yer alacağız.2014 yılından bu yana uygulanmakta olan Lise TEMA Eğitim Programı, ekolojik okuryazarlık ve sürdürülebilir yaşam kavramlarına yoğunlaşarak gençlerin doğayla ilgili farkındalığı ve duyarlılığı yüksek, sorunların çözümünde aktif katılım sağlayabilen, bu sorunlarla ilgili mantıklı kararlar alabilen bireyler olabilmelerine yönelik etkinliklerden oluşmaktadır.Lise seviyesindeki okullarda uygulanacak bir kulüp çalışması olarak tasarlanan program aynı zamanda gençlerin sosyal bir topluluk içerisinde aktif görev alması için de olanak sağlamaktadır. Programın uygulandığı eğitim öğretim yılı sonunda gençlerin ekolojik okuryazarlık becerisi sahibi, sürdürülebilir yaşamı benimseyen, doğa korumacı olma yolunda gerekli bilişsel yeterliliği kazanmış, farkındalığı yüksek, günlük yaşantılarını bu yönde tasarlayan bireyler olmalarına katkıda bulunmak hedeflenir.

Yayın: 24.12.2018 - Güncelleme: 24.12.2018 14:04 - Görüntülenme: 228