"Okulum Temiz" Belgelendirme Süreci ve Rehberler

Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.

Okulumuzda "Okulum Temiz" belgelendirme programı kapsamında gerekli tüm önlemler alınmış olup aşağıdaki başlıklar altında çalışmalar yapılarak programa başvuru yapılmıştır.

-         Risk Değerlendirme Raporu

-         Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı

-         Temizlik ve Dezenfeksiyon Planları/Talimatları/Eğitimleri

-         Standart Enfeksiyon Kontrol Önlemlerine (SEKÖ) Ait kayıtlar

-         Bulaş Bazlı Önlemlere (BBÖ) Ait kayıtlar

-         Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Öz Değerlendirme Soru Listesinin Doğrulaması

İstanbul Atatürk Fen Lisesi olarak aldığımız önlemleri, planlanan akademik ve idari faaliyetlerin işleyişini ve diğer güncel bilgileri sizlerle düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

BULAŞ HASTALIKLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA REHBERLER

COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ (SAĞLIK BAKANLIĞI)

EĞİTİM KURUMLARINDA HİJYEN ŞARTLARININ GELİŞTİRİLMESİ ve ENFEKSİYON ÖNLEME KONTROL KILAVUZU (MEB)

YÖNETİCİ ve ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME KILAVUZU