III. Ortaokul Öğrencileri Arası Matematik Yarışması Başvuruları Başladı!

Yarışma Şartnamesi

Yarışmaya Başvur (https://www.iaflolimpiyatlari.com/)

Etkinlik/Yarışma Türü: Matematik Yarışması

Etkinlik/Yarışma Konusu: Ortaokul matematik dersi müfredatı ve TÜBİTAK ilköğretim bilim olimpiyatları birinci aşama sınavı kapsamında yer alan konular

Etkinlik/Yarışma Amacı: Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin matematiksel düşünmelerini sağlamak, matematiğe olan ilgisini arttırmak, matematik düzeyi yüksek olan öğrencileri tespit etmek, girişimci ve rekabetçi bir ruh ile barış içinde yarışmayı teşvik etmek, başarı elde eden öğrencileri onurlandırmak ve en önemlisi öğrencilere matematiğin güzelliklerini göstererek matematik sevgisi aşılamaktır.

Etkinlik/Yarışma Kapsamı ve Katılımcılar: Etkinlik, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri sınırları içinde yer alan Resmi Ortaokul, Resmi İmam-Hatip Ortaokulu, Resmi Yatılı Bölge Ortaokulu ve Özel Ortaokul öğrencilerini kapsamaktadır.

18-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 16:33 - Görüntülenme: 757