Davimun 2015 Mun konferansı

Davimun 2015 Mun konferansı - HOLLANDA

7-8 Mart tarihleri arası Hollanda’nın Leiden şehrinde yapılan Davimun2015 Mun konferansına 11 öğrenci ve 2 öğretmen katıldık. Öğrencilerimiz bu konferansta İspanya, Japonya, Kolombiya ve Burkina Faso ülkelerini dört farklı delegasyonda temsil ettiler. Günümüz dünya liderlerinin karşılaştıkları ve çözüm bulmaya çalıştıkları konularda onlarda bu sorunlarla ilgili bilgi donanıp, çözüm yolları aradılar. Sefalet altında yaşayanlar için insan haklarını geliştirme, çalışma şartlarını iyileştirme, gelecekteki olası salgınlara karşı alınacak tedbirler, mikro finans faaliyetlerini geliştirmede alınacak önlemler, fosil yakıt yerine kullanılabilecek enerji kaynakları, Akdeniz’deki göçmen akımı, tatlı su kaybı ile mücadele, siber uzayda özgürlüğün sınırları, internet kullanıcıların özgürlüğünü korumak için alınabilecek önlemler, APQI vb. bir çok konuda tartıştılar. Öğrencilerimiz Leiden’de konferans süresince aile yanında kalarak farklı kültürde aile yaşamını yakından tanıma fırsatı buldular. Konferansta birçok ülkeden katılımcı okul vardı ve öğrencilerimiz farklı ülkelerden gelen öğrencilerle aynı sorunlara ortak çözüm yolları aradılar. Sonraki iki günde Amsterdam’da kalıp birçok müze ve turistik yerleri dolaştık. Van Gogh müzesi, Amsterdam müzesi, Anna Frank House, kanal turu gibi birçok etkinlikte bulunduk. Öğrencilerimizin bu tür aktivitelere katılması; sayısız artılarının yanında, geleceğe yönelik planlarında olumlu katkılar sağladığı, kendilerini sosyal ortamlarda daha rahat hissetmelerine yardımcı olacak ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmelerine ortam sağlayacaktır.

MUN Kulübü

munmunmunmunmun